HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 01 MART 2025, CUMARTESİ

[Her şey mevsiminde güzel] Mart ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Mart ayında cemre havaya ve suya düştü, sıra toprağa geldi. Mevsiminde beslenmek hem doğa hem de sağlığımız için önemli. İşte mart ayında tercih edebileceğiniz meyve ve sebzeler...

17.04.2024 10:54
[Her şey mevsiminde güzel] Mart ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?
[Her şey mevsiminde güzel] Mart ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Mart ayıyla birlikte bitkiler uyanmaya başladı. Yeşil Düşünce Derneği tarafından hazırlanan takvim doğayı ve doğal olanı korumak için hangi mevsimde neleri yememiz gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

Mevsim meyve ve sebzeleriyle beslenmek; doğayı ve doğal olanı korumak, zehirsiz gıdalar tüketmek, karbon ayak izini düşürmek için atabileceğimiz küçük ama etkili bir adım.
Yeşil Düşünce Derneği, "Her şey mevsiminde güzel" diyerek mevsiminde yetişen ürünleri tercih ederek bedeninizi kuvvetlendirebileceğinizi belirtiyor:

"Kendimize ve dünyaya iyi bakmak, ihtiyaç duyulduğunda dayanışmaya koşabilmek, hayatı yeniden kurabilmek için gereken enerjiyi kendimizde bulabilmek için önemli."

Mart ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

  • Portakal
  • Elma
  • Havuç
  • Muz
  • Marul
  • Limon
  • Ispanak
  • Kuşkonmaz
  • Brokoli
  • Karnabahar
  • Bakla
  • Turp
  • Maydonoz
  • Pırasa
  • Şalgam
  • Roka
  • Nane
  • Kereviz
  • Pazı
  • Tere
  • Biberiye
  • Enginar
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)universitehaber.com.tr
Tüm hakları Üniversite Haber adına saklıdır: ©2019-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr